Огледай се

7 02 2009

Автор: Mality

От колко време не си се оглеждал около себе си?
Остави това огледало,то отразява само един печален,забравен от всички образ.Отразява малко дете,а в същото време един пенсионер..Махни тази физиономия,защо е така унило лицето ти?Спри да гледаш носа си…Сам със себе си няма да бъдеш щастлив.Я се огледай!Не виждаш ли хубавото време навън? Виж,виж! Цветя! Слънце! Небе!Май не си поглеждал към небето скоро.Виж. Нощ. Луна. Звезди. Небе. Защо спря да гледаш небето?И спря да следваш мечтите?Светът е много повече от четири стени,огледало и легло.Огледай се.Светът е много повече от самия теб.Виж хората  вперени в земята,потопени в сивото ежедневие-не бъди един от тях. Бъди повече.Имай цели,но не материални,имай морал.Усмихвай се.Живей.
Огледай се.Ти не си велик.Природата е велика,че те е създала.Всичко върви със своя естествен ход… имало го е много преди теб,и много след теб ще е така..тревите зеленеят и съхнат,живот се ражда и умира.И ти си се родил,и ти ще умреш.Но преди това се огледай.Прегърни света.Наслаждавай се на живота.Живей.
Не забравяй да поглеждаш от време на време към небето-лазурно синьо или обсипано със звезди,дори облачно то е красиво.То е дълбоко,то е безкрайно.То е мъдро и е видяло повече от всички нас.Видяло е любов,видяло е тъга,видяло е смърт,видяло е щастие.Поучи се от него…
Огледай се.Ще видиш колко лица ще ти се усмихнат,опознай ги.Не бъди сам.. Погледни навън,там има дървета,морета,реки,кипи живот и разнообразие.Има тъги и радости,има сълзи и усмивки -те са подправката му.Обърни внимание на малките неща,усети миговете,не брой дните…Живей.
Огледай се.Животът е пред теб…Света е там наввън и те чака.. А ти какво правиш още тук?

Advertisements

Действия

Информация

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: